Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 Αμφιθέατρο Maroussi Plaza,
Μαρούσι

Δαµιανός Χατζηαντωνίου

Academia Speaker

Επίκουρος καθηγητής, Διευθυντής του MSc in Business Analytics, Τµήµα Διοικητικής Επιστήµης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δαµιανός Χατζηαντωνίου
Δαµιανός Χατζηαντωνίου

Η ακαδημαϊκή έρευνα του Δ. Χατζηαντωνίου επικεντρώνεται στα πεδία των big data systems, business intelligence, large-scale analytics, query processing, data streams και real-time analysis.

Έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών του σε περισσότερα από 40 επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ανά τον κόσμο, όπως είναι τα VLDB, ICDE, EDBT, KDD, SIGMOD, CIKM, Journal of Information Systems, Journal of Data and Knowledge Engineering κ.α. ενώ, μέσω της εργασίας του, έχει επηρεάσει την ανάπτυξη προϊόντων όπως το Microsoft’s SQL Server (query processor), τα συστήματα 8i and 9i της Oracle (Analytic Functions for OLAP) και ANSI SQL Standard (OLAP Amendment).

Εκτός από Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δ. Χατζηαντωνίου είναι και Επιστημονικός Συντονιστής του νέου προγράμματος Master on Business Analytics του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1998 ίδρυσε την BI Technology εταιρεία Panakea Software στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει εμπλακεί στη δημιουργία πολυάριθμων τεχνολογικών start-ups. Κατά το διάστημα 2007-2008 διατέλεσε senior research consultant στην Aster Data Systems, μια πρωτοπόρο εταιρεία στα Big data systems, η οποία εξαγοράσθηκε από την Teradata τον Μάρτιο του 2011. Είναι πτυχιούχος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, και διαθέτει μεταπτυχιακό (M.Sc.) και διδακτορικό (PhD) τίτλο στην Επιστήμη Υπολογιστών από τα New York University και Columbia University αντίστοιχα.

Ομιλητές

Keynote Speaker Märtha Rehnberg Είναι ιδρύτρια της συμβουλευτικής εταιρείας DareDisrupt και του Blockchain Labs for Open Collaboration στην Κοπεγχάγη. Έχει αναδειχθεί τρις ως “Leader of Tomorrow” στο υψηλού κύρους St. Gallen Symposium στην Ελβετία. Διαθέτει διεθνή φήμη για την τεχνογνωσία της σε 3D printing τεχνολογίες (με εξειδίκευση σε ναυτιλία και κατασκευαστικό τομέα).
International Speaker Pieter den Hamer Ως επικεφαλής των Big Data & Analytics έργων στην ολλανδική εταιρεία ενέργειας Alliander και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, ο Pieter den Hamer συνδυάζει την ακαδημαϊκή γνώση με το business acumen, στο πεδίο των Big Data.
International Speaker Κωνσταντίνος Περήφανος Ο Κώστας Περήφανος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως Lead Machine Learning Engineer στο argos.co.uk. Για 15 χρόνια έχει συλλέξει εμπειρία σε έργα που είχαν σχέση με user behaviour analysis, ranking και optimization.
International Speaker Aurélie Pols Με προσωπικό mantra το “Data is the new Oil, Privacy is the new Green, Trust is the new Currency”, εδώ και 15 χρόνια η Aurelie Pols καταγράφει ροές δεδομένων ώστε να βελτιώνει την ποιότητά τους, να ελαχιστοποιεί τα ρίσκα που συνδέονται με την ολοένα και εντατικότερη χρήση δεδομένων από τους οργανισμούς και να επιτυγχάνει τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς νόμους προστασίας δεδομένων.
International Speaker Joanne Kachhia Ως επικεφαλής της Data ομάδας της Tate, η Joanne υλοποιεί data έργα σε διαφορετικά τμήματα του οργανισμού, κυρίως στη marketing στρατηγική του μουσείου.
Academia Speaker Δρ. Δημήτρης Βλήτας Η ακαδημαϊκή έρευνα του Δημήτρη Βλήτα επικεντρώνεται στα πεδία: Combinatoris, Partition theory με εφαρμογή στα pattern recognition και Machine Learning.
Academia Speaker Δαµιανός Χατζηαντωνίου Η ακαδημαϊκή έρευνα του Δ. Χατζηαντωνίου επικεντρώνεται στα πεδία των big data systems, business intelligence, large-scale analytics, query processing, data streams και real-time analysis.
Παύλος Αρβανίτης Εργάζεται 5 έτη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα ως IT specialist και από το 2015 από τη θέση του Business Systems Administrator στην εταιρία Oteglobe (μέλος του ομίλου ΟΤΕ) έχοντας αναλάβει την ανάπτυξη και συντήρηση λύσεων Business Intelligence όπως είναι τα SAP Business Objects και το Tableau .
Μιχάλης Γεωργακόπουλος O Μιχάλης είναι ιδρυτής και CEO στην Satori Analytics, με πολυετή εμπειρία στο Management και στον σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων ανάλυσης δεδομένων για διεθνείς οργανισμούς στην Αγγλία, Αυστραλία και Ελλάδα.
Δημήτρης Μητρογιάννης Ως CTO στην Paloservices είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, υλοποίηση και καλή λειτουργία των συστημάτων της. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 12 έτη στον χώρο της πληροφορικής με hands on εμπειρία σε όλα τα στάδια ανάπτυξης Software σε ένα μεγάλο εύρος τεχνολογιών.
Πάνος Παπαδόπουλος Ο Πάνος Παπαδόπουλος είναι Analytics Manager στο Συμβουλευτικό τμήμα της ΕΥ Ελλάδος, όπου βρίσκεται το Analytics Hub της ΕΥ για τη κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, και είναι υπεύθυνος για τα commercial analytics έργα του Συμβουλευτικού τμήματος. Η ελληνική ομάδα της ΕΥ εξυπηρετεί εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδεικτικά αναφέροντας τις μεγαλύτερες αγορές όπως η Αμερική, Κίνα, Βραζιλία, Καναδά, Αυστραλία και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Τζούλη Σίμου Η Τζούλη Σίμου είναι Data Science Coordinator στην Interamerican με μακρόχρονη εμπειρία στον ασφαλιστικό και τραπεζικό κλάδο και σημαντική τεχνογνωσία σε Dimensional Modeling, Hadoop, Metadata Management και Αρχιτεκτονική και Ανάλυση Δεδομένων.
  • ΧΟΡΗΓΟI
EY
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR